Omgång 21: Vinst mot Karlholm

Karlholms Gymnastik O IF – Gävle Södra IBC, 3-13 (1-5, 1-3, 1-5)

Karholm startade matchen respektlöst och sköt en hel del skott första minuterna. Hade det inte varit för Putte och lite tur kunde det stått 3-0 redan efter 5 minuter. Fast när vi väl vaknade till och började spela enligt plan så fick Karlholm betydligt svårare att komma till avslut samtidigt som vi fick en del fina spelvändningar.

Förra gången vi spelade mot Karlholm saknade dom flera av sina poängmaskiner men lyckades ändå hota oss genom att reducera till 11-10 med 3 minuter kvar. Med ett starkare lag (på pappret) och fördelen av hemmaplan (Björkängsskolan) så var jag lite orolig innan match, men till skillnad från förra gången så har vi ett mycket stabilare försvarsspel där alla i laget hjälper till. Dessutom lyckades vi undvika nån större svacka under matchen.

Med tanke på hur svårt vi haft på små planer, och hur dåliga vi varit på att styra matcher mot sämre motstånd, så tycker jag det är riktigt starkt att bara släppa 3 mål mot ett lag som innan matchen hade ett hemmasnitt på 9.7 mål/match.

Vi hade lite otur med utvisningar (2:or för liggande och hands, 5:a för klubba i huvudet, …) och blev lite frustrerade när vi inte tyckte domsluten gick åt rätt håll. Tyvärr tog vi ut en del av den frustrationen på domarna som inte alls uppskattade det.

Nu är det bara en match kvar den här säsongen. Kom gärna och heja fram oss till serieseger nästa söndag 12.30 på Nynäs! Det är Forsbacka som står för motståndet och spelar vi enligt plan så borde vi kunna fira seriesegern på O’Learys efter matchen.